Codekamer Verhuizen

De Codekamer Verhuizen heeft tot doel om gezond marktgedrag in de verhuisbranche te bevorderen. Net als de sectoren schoonmaak, beveiliging en contractcatering is ook de verhuisbranche aangesloten bij de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Elke aangesloten sector heeft hiervoor een Codekamer, die toeziet op de naleving van de code. De Codekamer Verhuizen stimuleert de implementatie van de code in de verhuisbranche, de verbreiding van de code en de behandeling van meldingen over niet-naleving door ondertekenaars van de code. De Codekamer is samengesteld uit vertegenwoordigers van opdrachtgevers, opdrachtnemers, vakbonden, intermediairs en brancheorganisatie OEV en heeft een onafhankelijke voorzitter.

Tekensessies 

De Codekamer organiseert tekensessies. Door ondertekening onderschrijven ondertekenaars hun intenties ten aanzien van verantwoordelijk marktgedrag. De Codekamer stimuleert dat ondertekenaars van de code hun motivatie doorvertalen in de missie-visie van hun organisatie en dat zij over hun ondertekening communiceren. Erkende Verhuizers zijn via het branchekeurmerk aan de code gebonden.

Klachten

Bij de Code Verantwoordelijke Marktgedrag kunnen klachten over ongezond marktgedrag van een verhuisbedrijf, opdrachtgever of intermediair worden ingediend. Als de Codekamer de klacht in behandeling neemt, kan deze de dialoog aangaan, een moreel appèl doen op de betrokken partij(en) en desnoods een gele kaart uitreiken (publiciteit). Dit zijn de voorwaarden voor een klacht bij de Codekamer.
 

Kennisdelen

Een van de doelen van de Codekamer verhuizen is het delen van kennis over gezond marktgedrag in de verhuisbranche.

Hieronder treft u enkele links en downloads aan:

Nieuws

Marktgedrag in de verhuisbranche en de Codekamer Verhuizen in het nieuws:
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.
Verberg deze melding