JEROEN SCHLECHTER NIEUWE ERKENDE VERHUIZER IN DOETINCHEM

Het centrum van de achterhoek, Doetinchem, is een nieuwe Erkende Verhuizer rijker: Schlechter Transport & Verhuizingen. De ondernemer verruilde zijn mariniers tenue voor de outfit van verhuisondernemer. Na jaren van buffelen vanaf zijn zolderkamer staat het bedrijf inmiddels als een huis en is hij klaar voor de next step. Jeroen Schlechter, over no-nonsense ondernemen met oog voor de belangen van zijn medewerkers.

VERSTERKING VAN DE TROEPEN IN DE ACHTERHOEK

“Ik ben in 2008 begonnen op een zolderkamer”, aldus Jeroen Schlechter. “Mijn eerste klant kwam via Marktplaats.nl. Voor deze klant legde ik een vloer, zorgde voor afvoer van oude meubels en verplaatste en installeerde ik het witgoed. Vanaf dat moment zijn we alleen maar gegroeid.”

Wie is Jeroen Schlechter?

“Ik ben 40 jaar, vader van twee dochters en oud-marinier. Mijn vriendin Elsa en ik zijn dit jaar 21 jaar samen. Mountainbiken en lezen doe ik graag in mijn vrije tijd. Skydiven was tot een aantal jaren geleden ook een grote liefde van mij. Nu onze dochters ouder worden, besteden we de weekenden liever samen als gezin, liefst buiten.”

Hoe ziet jouw bedrijf eruit?

“Wij hebben vijf man op de werkvloer en twee mensen op kantoor. We beschikken over twee voertuigen en twee verhuisliften, met uitbreiding in het vooruitzicht. We zijn vooral actief in inboedel en opslag, waarvan 85 procent particulier. Sinds 2019 verhuizen we ook internationaal, met name Frankrijk.”

Waarom ben je Erkende Verhuizer geworden?

“De vraag kwam eigenlijk uit de markt. Veel potentiële klanten bleken de opdracht liever bij een Erkende Verhuizer neer te leggen. Zodoende hebben we de stap ook gemaakt. Wij verhuisden al jaren op een kwalitatief hoog niveau, maar achteraf hadden we veel eerder voor de erkenning moeten gaan. Deze brengt ons personeel, bedrijf en klanten nu al zoveel goeds.”

“ONZE LAT LIGT HOOG EN WE WILLEN EN KUNNEN ALTIJD VERBETEREN”

 

Waar ligt jouw focus?

“Bij kwaliteit en die begint bij goed en tevreden personeel. Ik investeer graag in mensen, goede kleding en in kennis. Ik vind het mooi om te zien dat bij de diverse opdrachten vaak alles samenkomt. Bij de klant hoor je vaak ‘Jullie hebben echt overal aan gedacht’. Als er iets niet klopt of het proces werkt niet optimaal dan pak ik dat gelijk aan. Hiermee en door vooruit te kijken, blijven we op de lange termijn kwaliteit leveren. Duurzaamheid is belangrijk bij onze keuzes. Zo gaan we later dit jaar naar een nieuw energieneutraal pand aan de A-18, maar ook bij voertuigen, verbruiksmaterialen en papierloze offertes speelt het mee. Duurzaamheid betekent ook oog voor het welzijn van onze mensen, dit staat hoog in ons vaandel.”

Wat is jouw visie op samenwerken?

“Ons uitgangspunt is ‘Beter samenwerken dan tegenwerken’: samen kun je meer. Vóór de erkenning werkten we, op wat verhuisliftondersteuning of laad-/loshulp na, nauwelijks samen. Maar dat gaat veranderen. We gaan hier meer op inzetten, ook op netwerken. Inmiddels neem ik ook deel aan het JVO ontwikkeltraject van de OEV, waardoor ik kritischer naar mijzelf en mijn bedrijf ga kijken.”

Wat maakt jullie nu anders?

“Tenue correct, vertrouwen gewekt! Afspraak is afspraak en altijd denken in oplossingen. We zijn pas klaar als de opdracht afgerond is en de voertuigen klaarstaan voor de volgende dag en de laatste man binnen is. Aan alles stellen wij hoge eisen. Zo weet iedereen bij ons wat er van hen verwacht wordt. Dat stukje militair DNA zit in ons bedrijf en dat koesteren we.”

Lees hier het hele artikel.

Meer nieuws