AA VERHUIZERS START NIEUW HOOFDSTUK

AA Verhuizers start nieuw hoofdstuk. Het verhuisbedrijf werd in 1996 opgericht door drie collega’s van een verhuisbedrijf, waaronder Hans Buchner, met ieder hun eigen discipline. In de afgelopen 25 jaar is het verhuisbedrijf binnen Nieuw-Vennep tweemaal verhuisd en heeft het zich doorontwikkeld tot logistiek dienstverlener. Nu is de tijd is gekomen voor de volgende generatie. Volgetankt met elders opgedane kennis en ervaring heeft zoon Bart-Jan Buchner er zin in: “dit voelt aan als thuiskomen na een vakantie!”

Alleen Hans Buchner en Dick van Leeuwen zijn nog over van het oorspronkelijke drietal oprichters. “Ik heb altijd financiële functies  vervuld  en Dick is in verschillende rollen al meer dan 40 jaar actief binnen de verhuisbranche”, aldus medeoprichter Hans Buchner. In de afgelopen 25 jaar heeft AA Verhuizers zich gefocust op de particuliere sector, aangevuld met een opslag voor 300 kisten en losse stukken. “Naast de particuliere klant bedienen we ook vaste zakelijke klanten als stichtingen, instellingen en bedrijven. Ook brengen we geregeld onze klanten over de grens naar de mooiste plekken in Europa.”

Service tot ver over de drempel

Met het aantreden van zoon Bart-Jan als directeur zijn ook de visie en strategie van het Nieuw-Vennepse bedrijf onder de loep genomen. De ervaring die Bart-Jan als logistiek manager bij een internationale logistiek  dienstverlener en als duurzaamheidsmanager bij Blokker heeft opgedaan, komt nu goed van pas.  “Waar  traditionele  3PL’s zelf de distributie niet verzorgen of dat alleen tot de drempel doen, springt AA Verhuizers in dat gat om als verlengstuk te dienen”, aldus Bart-Jan. “Wij bieden een Europese oplossing voor tweemans distributie. Binnen de Benelux voeren wij het zelf uit. Voor grotere afzetgebieden maken we gebruik van betrouwbare en gerenommeerde partners (lokale HUBs). We zijn dus een verlengstuk voor logistiek dienstverleners en verkooporganisaties die een service tot ver over de drempel verlenen aan de klanten. Vanuit onze hoge standaard van service, communicatie en kwaliteit die wij als Erkende Verhuizer aan particuliere klanten bieden, voegen wij aan de dienstverlening belangrijke waarde toe. De kernwaarden die wij in de afgelopen 25 jaar in het particuliere segment hebben uitgedragen, dragen wij met dezelfde intentie uit in het zakelijk segment. Als laatste schakel en uithangbord voor onze klanten moet je altijd op de top van je kunnen presteren.”

AA Verhuizers start nieuw hoofdstuk
Foto vlnr. Hans Buchner, Bart-Jan Buchner, Bas van Kesteren, Raoul van Leeuwen en Dick van Leeuwen.

 

Logistiek dienstverlener

AA Verhuizers startte een kwart eeuw geleden met één bakwagen en één aanhangwagen. Inmiddels rijden er twaalf voertuigen  rond.  De  opslagcapaciteit nam in die periode toe van 500 m2 naar 6.000 m2 en er werd een Self Storage met 150 units ontwikkeld. “Vanaf juni zal ons wagenpark worden verbreedt met 3 elektrische  bedrijfswagens, waarmee we de eerste stappen zetten richting een volledig groen wagenpark. “We bedienen nog steeds vele particuliere en zakelijke klanten die met  de  voor iedereen bekende vraagstukken zitten en helpen hen met veel passie en toewijding bij hun verhuizing”, vertelt Hans. “Dat is waar we goed in zijn en wat we het leukste vinden om te doen, maar we hebben ons inmiddels ook als logistiek dienstverlener ontwikkeld en dat zal de komende jaren onder leiding van Bart-Jan verder worden uitgebreid.”

Nieuw hoofdstuk

In de afgelopen 25 jaar had de verhuizing van AA Verhuizers naar het-huidige pand aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep verreweg de meeste impact op het bedrijf. Hans: “Na deze verhuizing kwam spoedig de economische crisis, waardoor een faillissement volgde voor onze grootste huurder. Wij werden daarnaast geconfronteerd met een teruglopende vraag. Dit is een bijzonder lastige tijd geweest waar we ons doorheen hebben moeten vechten, maar waar we samen wel weer sterker en wijzer uit zijn gekomen. Persoonlijk vind ik de huidige voortzetting van het bedrijf toch hét mooiste hoogtepunt. Het feit dat de nieuwe generatie met zoveel passie en met een hele frisse blik naar de marktontwikkelingen kijkt, vinden wij inspirerend”, aldus Hans. “We hopen de komende 25 jaar met hen nog vele successen en hoogtepunten te mogen vieren!”.

Kosten

“De grootste uitdaging voor ons bedrijf blijft om met de toenemende kosten op alle niveaus van de organisatie de dienstverlening rendabel te houden”, aldus Bart-Jan. “Dit dwingt je als bedrijf om kritisch te kijken naar het verdienmodel en het profiel van onze klanten. De prijsbewuste particuliere klant, zal een afweging moeten maken of deze de meerprijs wil betalen voor de verhuizing. Je concurrentiepositie verandert in het particuliere segment, wat mijns inziens geen bedreiging hoeft te zijn. Het dwingt je om markten aan te spreken die de meerwaarde ervan inzien, ook als het gaat om het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen.”

“IK BEN ENORM TROTS OM HET BEDRIJF VOORT TE ZETTEN EN MIJN VISIE UIT TE MOGEN DRAGEN”

 

AA Home Delivery

Bart-Jan is er enorm trots op het bedrijf te mogen voortzetten en zijn visie te mogen uitdragen. “Het afgelopen jaar is een intensieve reis geweest. Bestaande culturen en werkprocessen moesten doorgrond en doorbroken worden. Je wilt er al gauw je eigen draai aan geven, maar in de praktijk heeft dat tijd nodig. Je moet groeien in je positie en als bedrijf. Deze groei hebben we zichtbaar doorgemaakt en dat heeft geresulteerd in mooie mijlpalen. Zo hebben we de nodige veranderingen doorgevoerd in onze IT en zijn we gaan samenwerken met Emendis. Wij voeren al de gehele journey van taxatie tot facturatie volledig gedigitaliseerd uit, zonder tussenkomst van papierwerk. Dit is enorme winst voor het bedrijf en kan ik iedereen aanraden! Het komende jaar zal er nog een Warehouse Management Softwaresysteem worden uitgerold, zodat we de rol als logistiek dienstverlener volledig kunnen benutten en de voorraden van onze klanten op een professionele wijze kunnen beheersen. Vanaf juni zullen onze nieuwe generatie bedrijfswagens positief bijdragen aan de leefbaarheid van Amsterdam, Haarlem en Leiden. We gaan een HUB functie vervullen vanuit ons bestaande pand en mogelijk vanuit een locatie aan de rand van Amsterdam. En de komende periode wil ik ons AA Home Delivery label verder uitbreiden. Over tien jaar doen we nog steeds waar we goed in zijn en dat is verhuizen, maar de zakelijke- en logistieke dienstverlening zal dan een groter deel uitmaken van onze bedrijfsvoering.”

AA Home Delivery

“IK VIND HET ENORM WAARDEVOL DAT IK ERVARING HEB OPGEDAAN BIJ ANDERE WERKGEVERS, MAAR BIJ AA VERHUIZERS IS HET VOOR MIJ NET ALS NA EEN VAKANTIE: HEEL FIJN OM WEER THUIS TE KOMEN!”

 

Thuiskomen

Bart-Jan heeft niet altijd de urgentie gevoeld om in het bedrijf te stappen. “Als kleine mannetje rol je op een hondje door  het pand en spring je stiekem  op de heftruck. Vanaf mijn 13e ging ik in de vakanties folders vouwen en vanaf mijn 16e mee met verhuizingen. Tijdens mijn studie ben ik in de vakanties op kantoor gaan werken, zo heb ik alle facetten van onze dienstverlening meegekregen. Wat de meeste verhuizers wel zullen erkennen, is dat deze branche je niet zomaar loslaat. Dit was bij mij dus ook het geval en de coronaproblematiek heeft dit uiteindelijk in een stroomversnelling gebracht. Ik vind het enorm waardevol dat ik ervaring heb opgedaan bij andere werkgevers, maar bij AA Verhuizers is het voor mij net als na een vakantie: heel fijn om weer thuis te komen!”

Bron: vakblad Verhuizen 2022-1

MEER NIEUWS